BLACK&WHITEJag har ingenting jag vill bli. Det känns tråkigt att inse att jag inte har någon dröm än. Det gör ju såklart ingenting, man behöver inte leva för att vara något på ett jobb. Att ha världens statusjobb, bli känd eller ha svinmycket pengar är liksom inte min mening med livet. Alla har olika meningar såklart, men jag är mer ute efter att vara kring dom jag älskar, må bra och finna något lugn. 

En sak jag skulle vilja göra dock, det är att starta en butik i Umeå, en second hand butik. Inte med samma koncept som Myrorna eller Röda Rorset dock. Jag vill inte sälja det jag får och skänka pengarna. Jag vill kunna ha en butik där alla familjer som lever fattigt och inte har råd att köpa nya möbler eller kläder till sina barn på grund utav deras situation, vad den än är, ska kunna komma förbi mig i butiken och visa upp deras leg/papper på att dom lever på existensminimum och får en ny soffa gratis. För dom kanske inte ens har råd att köpa en soffa på myrorna för 600 kronor. Om dom då får en soffa av mig som någon vänlig människa skänkt så kan dom istället lägga pengarna på mat, eller kanske något fint till barnen. Myrorna får ju liksom hur mycket som helst skänkt till sig varje dag, förhoppningsvis så finns det människor som vill hjälpa människor här hemma också.

Så i december månad så skulle jag kunna köpa in en massa leksaker från lekbiten och ge bort till föräldrar som inte har råd att köpa juklappar till sina barn. Kanske skulle jag kunna, efter att jag etablerat mig, bli sponsrad av lokala butiker med julklappar till barnen. 

Sen skulle jag, även om det skulle vara svårt, vilja kunna skrapa ihop till en stor dyr sak i månaden, kanske en finare telefon, en moppe eller en bra TV som jag skulle kunna lotta ut till någon av familjerna. Ha en tävling i månaden liksom. 

Det är typ vad jag vill göra. Att hjälpa familjer i min hemstad som har det svårt. Hade det varit ett vinnande koncept så hade jag velat starta likande butiker runt hela Sverige.

Ptja, det var min kvällstanke iallafall. Hejsvej!

Kommentarer
Postat av: sannasvedin.se

Lät som en bra ide! Skulle lätt skänka saker till dig då!

Var gärna med i min veckans blogg tävling!

http://sannasvedin.se/2013/september/veckans-blogg.html#comment

2013-09-10 @ 09:32:23
URL: http://sannasvedin.se
Postat av: Rim

Men fyfan vad fint! Låter som sjukt bra ide och jag känner exakt som dig när det gäller karriär och sånt. Orka lägga hela sin identitet i sin yrkesroll. Ett yrke är något en främst ägnar sig åt pga tjäna pengar så en kan sponsra sin konsumtion och tja att låta det definera hela ens värde som människa e fett osoft i mina öron. Du är inte ensam om att dras med dessa tankar och tycker det är starkt av dig att drömma om något annat som stå utanför normen medan vi andra tyvärr rättar oss in i ledet förr eller senare i jakten på villa, volvo och vovve. kraaam

Svar: Fan, du ska vet hur skönt det är att höra att det finns människor som tänker lika. Såklart så finns det ju otroligt många, men dom är svåra att se. Det man ser är oftast strömmen, vilket kan vara vilseledande som satan. KRAM=)
IDA COOLIDZ

2013-09-10 @ 09:55:22
Postat av: Annak

Jag känner igen mig i den känslan så hårt. Ibland blir jag helt uppgiven bara för att alla verkar exakt veta hur deras liv ska bli och vad vill göra. Men alltså jag tycker din idéer är helt fenomenal. Jag blir så lycklig i själen när jag får läsa om sådana här saker.

Och skit vad fina självportätts bilder du har tagit!!! Man blir helt förtrollad

2013-09-10 @ 15:43:07
URL: http://ak47an.tumblr.com
Postat av: Sara

Jättefin idé!! Min kusin startade en grupp på Facebook förra året, Happy Kidz, där hon samlade in kläder & leksaker och gav bort till föräldrar som inte har råd att ge sina barn någon julklapp. Jag har aldrig varit så stolt som då. :)

2013-09-10 @ 21:07:59
URL: http://happyaccidents.blogg.se
Postat av: Milina

Fin!

2013-09-11 @ 01:31:31
URL: http://Milina.blogg.se
Postat av: emma

kan du inte visa noga hur du gör dina lockar? så himla fint, jag får aldrig till mitt. men har inte tålamod att hålla på hur länge som helst heller iofs.. haha. men en video hade varit superkul!:)

Svar: Nä, jag tycker fan också det är drygt:p Det tar ju alltid en evighet då man måste göra om, spraya, glöra om, typ=p Men jorå, kan fixa en video=)
IDA COOLIDZ

2013-09-13 @ 17:25:31
Postat av: Mohammedi's | Art, model & designer

vacker

2013-10-17 @ 23:44:04
URL: http://mohammedis.se/
Postat av: Malin Jonsson

Sjuuuukt fina bilder!!

2013-10-17 @ 23:49:45
URL: http://tjugosjundeoktober.blogg.se/
Postat av: Lisa Höök

Otroligt fin!

2013-10-17 @ 23:50:45
URL: http://lisahook.blogg.se/
Postat av: Amanda Ljungdahl

Vilken generös och fin tanke utav dig! Kör hårt så kommer du att lyckas! :)

2013-10-18 @ 00:00:25
URL: http://amandacatrin.se/
Postat av: SUGARSIN - En alternativ hårblogg

vilka vackra bilder! :D

2013-10-18 @ 00:04:39
URL: http://www.sugarsin.blogg.se
Postat av: L.

ååh herre, galet fin!

2013-10-18 @ 00:06:33
URL: http://enlinn.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0