Kladdkaksmuffins

Hittade dessa formar som jag fått av min lillasyster för jättelängesedan.
Bad Calle cykla på ICA och köpa resterande ingredienser, tjoffade ihop smeten.
Och så var dom klara!

Jag har typ inte bakat på två år så det kändes fint att känna den där nybaksdoften sprida sig i lägenheten. 

Detta använde jag:
100 g smör
2 st ägg
2 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
1 krm salt
4 msk kakao
0.5 tsk bakpulver
2 dl vetemjöl

Ugnstemp: 200 grader

Det stod i receptet att man skulle ha i dom i 10 till tolv minuter, jag hade dom i ugnen i 9 minuter, och kylde dom direkt. Det var nästan för mycket, jag hade nästan kunnat ha  i dom i 7 minuter. Och det står det ofta i såna här  recept att man ska vispa ägg och socker poröst, gör inte det, rör ihop alla ingredienser istället för om du vispar det så kommer det in luft i smeten och kakan blir därav inte lika kladdig. Egentligen skulle man kunnat skippat bakpulvret också. Men det är väl en smaksak.

Drick med SVINKALL mjölk till. Hojt!

Kommentarer
Postat av: Anna-Linn Eriksson

åååå vad gott, tänker sno ditt recept och baka nu på en gång!

2013-09-18 @ 19:20:30
URL: http://annalinne.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0